Friday, 31 January 2014

GIVEAWAY MY 1ST ANNIVERSARY BLOG

!! TAMAT !!
Banner Credit to : Tengkubutang

Bismilahirahmanirrahim... Syukur ke hadrat Allah, Blog saya dah berusia setahun rupanya.. walaupun masa amat mencemburui saya untuk sentiasa berada didepan PC, tapi saya cuba juga luangkan masa untuk update blog ini, kesian juga bila tengok blog ni terabai,Ok lah.. nak citer bila blog saya ni mula diwujudkan,

Blog ini diwujudkan pada 25.12.2012.. hu2.. 25hb yang lepas (25/12/2013) maka genaplah setahun ia berada dalam dunia blogging ni.. untuk menghargai kawan2 yang sudi datang singgah, komen dan follow sini, saya nak buat satu Giveaway buat korang semua, sempena My 1st Anniversary Blog.. Jom Join! Hadiahnya Awesome!
Lengkapkan Syarat2 dibawah :

1.) Buat entri bertajuk "GIVEAWAY MY 1ST ANNIVERSARY BLOG "
TEMPEK BANNER atas ni ke entri korang, jangan lupa pastikan Banner di link kan ke entri GA ni yea.. dan Publish entri. jangan lupa Tinggalkan URL entri korang ke dalam ruangan komen kat entri GA ni sahaja.. kat tempat lain x dilayan.. harap maaf yea.. sila ikut arahan kalau taknak penyertaan terbatal..=)

TOLONG JUJUR YEA!

2.) Wajib Follow Blog (akan di check!) 

❤ Follow Blog Tengkubutang  | ❤ Follow Blog Linda 
 Follow Blog KucenKucenBelog |  Follow Blog  HoneyOyeke   
 ❤ Follow Twitter | add FB Gina Kojuji's House  |  add FB Tengkubutang Miaw


3.) Wajib Like Fanpage Sponsor (akan di check!) 

Like Fanpage EMBUN BEAUTY HOUSE
Like Fanpage My Sweetcomel Vitashop

  
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- SENARAI HADIAH 
❤ Top Refferal 
Zink Shaklee
❤ Random.org
Shawl x 1 pemenang
Pashmina x 1 pemenang
Topup RM10 x 2 pemenang
Cute Keychain x 2 pemenang
Replica Sunglasses Rayban x 1 pemenang
Notebook cute x 1 peemnang
Handphone Strap x 2 pemenang

Cute Hair Clip x 1 pemenang
Pritzel x 1 pemenang

- SENARAI PESERTA (akan di update) -

 Pemenang akan ditentukan secara 
❤ Top Refferal - Hadiah Utama
❤ Random.org -Hadiah Awesome yang lain

Sunday, 19 January 2014

Saya Nak RM300 Angpow Daripada Nile.com.my

 Saya Nak RM300 Angpow Daripada Nile.com.my
Nile.com.my Malaysia yang merupakan website online shopping ada buat satu GiveAway sempena Tahun Baru China dalam entry ini .

2x Pemenang Bertuah akan mendapat RM300 seorang
4 x Pemenang bertuah akan mendapat RM100 seorang

Jom ramai-ramai kita join giveaway ni ! Just follow jea 4 step yang simple kat bawah ni .. 

1. Tajuk : Saya Nak RM300 Angpow Daripada Nile.com.my

2. Letak banner kat bawah ni dalam entry korang  dan linkkan dalam banner tu dengan 
    link yang ini    : http://www.nile.com.my/page.php?cd=76

3.  Lepas tu , dalam entry tu korang tulislea , if korang dapat RM300 tu , korang nak buat apa ?         
          (Contoh : nak beli barang rumah ke, nak tambah2 beli henfon baru kewww..)

4.   Email to give_away@nile.com.my korang punya detail , bersama tajuk [Your Full Name]
a.       Blog Link :
b.      Full Name :
c.       H/p Number :

5.  Boleh check keputusan cabutan bertuah di sini : http://www.nile.com.my/page.php?cd=87

Tamat pada : 21/01/2014 pada pukul 12 pm . 

Kalau saya menang duit ni, saya ingin masukkan ke dalam akaun anak2 saya, agar anak2 saya boleh menggunakannya bila dewasa nanti.. buat tambah2 akaun apasalahnya kan.. menabung tu kan elok untuk masa depan mereka.. =)

--->Selamat menjoinkan diri!!
-->JANGAN LUPA email kepada diorang seperti step ke-empat di atas ya !
 GOOD LUCK ! hehe :p

p/s : Pemilihan berdasarkan undian melalui Random.Org :) 

Wednesday, 8 January 2014

Bubur Lambuk Kampung Baru

Hari ni nak share resepi bubur lambuk kampung baru yang diajar oleh kawan saya. Alhamdulillah...menjadi jugak..leh bukak kedai ni...hihihi...simple je dan sangat senang nak buat. Anak anak saya pun memang suka makan bubur ni... 
Bahan bahan 1 biji bawang besar dikisar halus 3 ulas bawang putih dikisar halus Satu sudu besar udang kering Satu cawan kecil daging ayam kisar Satu cawan santan pekat Daun sup Bahan bahan rempah ratus Kayu manis Bunga cengkih Bunga lawang Buah pelaga Satu sudu besar serbuk kurma 
Cara masak Tumis bawang yang dah dikisar atau ditumbuk tadi. Kacau sampai naik bau. Masukkan rempah kurma yang sudah dibancuh dengan air. Kacau lagi sehingga naik bau dan kemudian masukkan daging kisar. Kacau lagi sehingga daging ayam kisar sebati dengan bahan tumis tadi. 
Masukkan beras dan kacau lagi. Then baru masukkan air dan juga udang kering. Air tu kena sendiri agak agak. Kalau bubur pekat sangat boleh tambah air. Bila beras dah agak kembang,bolehlah masukkan santan. 
Tunggu sehingga beras kembang dan jadi bubur. Kena terus mengacau...penat sikit la. Lastly baru letak daun sup...dah siap dan sedia untuk dihidangkan... Dah siap.. kenyang anak2 saya makan.. Alhamdulillah...