Saturday, 16 February 2013

Tips nak Kurus Bersama Supplement Shaklee

Basically utk diet.. yang anda perlu tahu.ASASNYA ,anda perlu 
1) DETOKS(alfalfa/herblax) 
2) Protein(CINCH or ESP) 
3) Lecitin 

Untuk Penerangan lebih lanjut:
  1. Kenapa protein? Sbb protin ni fungsi buat rasa kenyang,tingktkan metabolism,utk diet,dan boleh reduce cholesterol by 23%.
  2. Kenapa kene detoks?Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. :)... tahukah anda... kunci asas untuk kurus adalah detox dulu yaaa..)
  3. Lecitin?: .. berfungsi untuk memecahkan lemak2 ...Lecitin dinamakan "pengemulsi semulajadi" kerana ia mempunyai kesan melekat kat lemak....dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung kat dalam darah...dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane.. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh bdn..
 
CADANGAN DIET
 
MInggu Pertama 
Pagi : Breakfast mcm biasa,vitalea 1 bj Morning Teabreak : minum Cinch segelas.. Bancuh satu scoop dengan plain water/fresh milk/soya milk.. (OR mnum fiber)

Lunch : makan macam biasa. lps lunch amik lecithin 3biji

Petang tea break : minum Cinch segelas.. Bancuh satu scoop dengan plain water/fresh milk/soya milk.. (orminum fiber)

Malam : dinner mcm biasa/ if tak makan, make sure ada makan biskut ke roti ke sup ke. JANGAN skip makan .. lps tue amik lecithin 3biji..
Before sleep- bcomplex, alfalfa 2-3bj, vita c 1 bj

Minggu Kedua 
Sama jadual tapi dah boleh start minum Cinch sekali sehari kalau nak.. Cinch ni akan bg kiter rasa kenyang dan bertenaga juga..

TIPS :

- Morning teabreak dlm kul 10am
- Afternoon teabreak dlm kul 430pm-500pm
- Minum air putih 2-3 L sehari.. WAJIB(basically setiap 25kg berat,kene amik 1 liter air
- JANGAN sesekali skip minum air putih yea
- JANGAN skip mkn .. at least makan biskut, roti, hirup sup
- If possible 2 mingu pertama.. tulis apa jua yg dimakan.. utk tengok bape byk kalori 
  kita amik sehari.. buat 2 minggu pertama je..nanti jadi habit...,

Penting
DISIPLIN! dan jangan depends dengan figure kat alat timbang..sebab dgn shaklee..ia tak pecahkan otot,tapi ia pecahkan lemak...jadi at least turun 200-500grm seminggu is gud enuff....

1 comment:

  1. yeay...shaklee... ^_^... GLA saya pun x habis2 lagi tu... ^_^

    ReplyDelete

hai.. tQ sudi singgah di sini.. hope sudi komen sekali yea.. mekacehh.. =)